Додела уверења полазницима информатичке обуке у Кањижи

У петак, 11. априла 2014. године у згради Општинске управе у Кањижи (Главни трг бр. 1), са почетком у 10.00 часова, биће додељена уверења полазницима информатичке обуке за жене на селу.

Потврде ће доделити председник Општине Кањижа Михаљ Њилаш и директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки.

Информатички курс, у периоду од 22. новембра 2013. до 26. марта 2014. године, са фондом од 60 школских часова успешно је завршило 15 незапослених и радно ангажованих жена из Општине Кањижа.

Пројекат „Информатичка обука жена на селу“ реализовала је општина Кањижа у сарадњи са образовно-културном установом „Цнеса“ из Кањиже уз финансијску подршку Завода за равноправност полова.

Кањижа је једна од 13 општина које су на основу јавног конкурса Завода за равноправност полова добиле бесповратна средства у укупном износу од 70.000 динара.

Средства за финансирање пројеката у области информатичке обуке за жене на селу у укупном износу од 1.300.000,00 динара добиле су и општине Врбас, Темерин, Бачки Петровац, Ковачица, Рума, Суботица, Житиште, Алибунар, Оџаци, Кањижа, Сечањ, Жабаљ и Бачка Топола. На овај начин информатички је описмењено близу 500 сеоских жена са територије Војводине.

Циљ финансирања овакве врсте обука за жене на селу јесте подстицање унапређења положаја жена на селу, подршка сеоским женама да, путем информатичког описмењавања стекну нове вештине и унапреде сопствене предузетничке особине за активно учествовање на тржишту рада; затим, подршка локалним самоуправама да информатички обучене сеоске жене укључе у развојне политике и ревитализацију села, као и подизање капацитета локалне самоуправе за унапређење политике једнаких могућности.

Позивамо вас да извештавате.