Покрајински секретар Драгана Милошевић обратиће се присутнима поводом Дужијанце у Новом Саду

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравиће учеснике и госте прославе националног празника Буњеваца „Дан Дужијанце“ у Новом Саду.

Поворка са слављеницима ће се у петак 18. августа 2023. године, од 18.40 часова, кретати од Градске куће до спомен-плоче на Тргу слободе, до места на ком је одржана Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање 25. новембра 1918. године.

Тим поводом ће се положити венци, а затим ће се прослава наставити испред Католиче порте. Драгани Милошевић ће бити уручен симбол Дужијанце, хлеб испечен од новог жита, као знак захвалности Буњевачког националног савета за финансијска средства која је Покрајинска влада доделила за изградњу Буњевачке куће у Суботици, као и за континуирану подршку раду Буњевачког националног савета и удружења Буњеваца у АП Војводини.

„Дан Дужијанце 2023“ је догађај којим се обележава и двадесетогодишњица постојања и рада Буњевачког националног савета. Поменутом манифестацијом се више од сто година прославља завршетак жетелачких радова у Суботици и околини.

Позивамо вас да извештавате.