Иштван Пастор и Бранислав Бугарски на трибини о развоју саобраћајних веза Србије и Мађарске

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски учествоваће у понедељак, 24. фебруара 2014. године у Кањижи, на трибини „Испитивање могућности пресецања мађарско-српске границе – трибина о развојним активностима”. Трибина ће се одржати у свечаној сали Општине, у 10.00 часова, а организују је самоуправе жупанија Бач-Кишкун и Чонград и Непрофитно друштво ДКМТ – Координациони центар за развој саобраћаја.

Циљ трибине је да се учесници упознају са активностима и разматраним пројектима, и активно помогну у процесу планирања, чиме ће се обезбедити више информација и максимално уважити локалне потребе и развојни циљеви. На трибини ће бити представљене информације о потенцијалним граничним прелазима, као и могућности за даљу сарадњу.

Координациoни центар за развој саобраћаја, на захтев Министарства за национални развој Мађарске, уз подршку Канцеларије председника Владе Мађарске припрема пројекат под називом „Идентификација пројеката пресецања државне границе сходно Оперативном програму за саобраћај на нивоу студије изводљивости и разматрање утицаја на саобраћајну мрежу у области мађарско-српске границе”.

Испитивања су усмерена на могућности развоја саобраћајних веза Србије и Мађарске, а циљ је повећање учесталости прелазака државне границе и побољшање привредних, економских и културних веза пограничних регија.

Позивамо вас да извештавате.