Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о високом образовању

У четвртак, 5. септембра 2013, у 11 сати у Великој сали Скупштине АП Војводине биће организована јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о високом образовању. Скуп организују Одбор за образовање, науку, културу, омладину и спорт Скупштине АП Војводине и Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој. Уводничар на овом скупу биће проф. др Срђан Станковић, председник Националног савета за високо образовање, а скупу ће присуствовати и потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за науку и технолошки развој, проф. др Драгослав Петровић.

Будући да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије организовало јавну расправу поводом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, у периоду од 19. августа до 7. септембра 2013. године, Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој и Одбор за образовање, науку, културу, омладину и спорт Скупштине АП Војводине сматрали су потребним да и високошколске установе на територији АП Војводине дају свој конструктивни допринос.

С тим у вези, учешће у јавној расправи ће узети сви декани и продекани факултета Универзитета у Новом Саду, чланови Савета Универзитета у Новом Саду, као и чланови Националног савета за високо образовање. Они ће својим сугестијама, предлозима и коментарима, допринети адекватној заступљености ставова стручне јавности са високошколских институција на територији АП Војводине.

Позивамо Вас да извештавате.