Конференција о билингвалном образовању

У петак 29. новембра 2014. године у 10.00 часова, у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и Британског савета у Србији, биће одржана Конференција о билингвалном образовању.

Учеснике Конференције поздравиће Иштван Пастор, председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, мр Андор Дели, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Тони О’Брајан, директор за Западни Балкан, Британски савет и Дејвид Мекфарлан, отправник послова Амбасаде Велике Британије.

О конференији: Двојезична настава подразумева извођење наставе појединих предмета на српском и енглеском језику, у склопу наставног плана и програма које утврђује Министарство просвете Републике Србије. Ученици уче градиво у истом обиму и према истим критеријумима као и остали који те предмете слушају само на српском језику. Главни циљ двојезичне наставе је пружање ученицима не само стручне компетенције – овладавање стручном терминологијом, у сваком појединачном програму, него и одличну језичку и комуникацијску компетенцију.

Позивамо вас да извештавате.