Мирослав Васин отвара конференцију поводом ИПА пројекта ,,Јадрански економски кластер клуб“

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, отвориће међународну конференцију под називом ,,Развој ланца добављача у наутичком сектору у Југоисточној Европи”, која се одржава у оквиру пројекта ,,Јадрански економски кластер клуб”. Циљ конференције је заједнички допринос промовисању идеје повезивања и сарадње у наутичком сектору у Републици Србији.

Регионална Агенција за развој малих и средњих предузећа ,,Алма Монс” д.о.о. Нови Сад, Привредна комора Београд и Привредна комора Лесковац реализују пројекат под називом ,,Јадрански економски кластер клуб”, који је финансиран у оквиру ИПА Јадранског програма сарадње. Пројекат спроводи 15 партнера из 6 европских земаља: Италије, Грчке, Албаније, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, а водећи партнер је Удружење комора Венета, Италија. Циљ пројекта је подстицање развоја кластерских система (мрежа предузећа и јавног и приватног сектора) и стварање нових кластера у региону југоисточне Европе као основе за јачање територијалне конкурентности.

Конференција ће се одржати у Новом Саду, у великој сали Скупштине АП Војводине, у среду, 25. септембра 2013. године, са почетком у 9.30 часова.

Позивамо Вас да извештавате.