Мирослав Васин отвара радионицу Европске комисије o иновационим стратегијама

Информативни центар за пословну стандардизацију и сертификацију BSC, JRC (Joint resarch center) Европске комисије и Универзитет у Новом Саду организују у Новом Саду 10. и 11. априла 2014. године ,,smart specialization” радионицу Европске уније на којој ће се разматрати регионалне иновационе стратегије (RIS3) АП Војводине, северне Румуније и регије Везер Емс из Немачке, а у оквиру S3 платформе ЕУ. Основна тема је: Како боље уклопити транснационалну сарадњу у регионалне иновационе стратегије.
Првог дана скупа, у четвртак, 10. априла 2014. године, који се одржава у конгресној сали хотела „Путник“ са почетком у 14.30 часова, присутнима ће се обратити покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић и представник Европске комисије Александер Клеибринк.

Ово је први пут да једна неевропска регија организује такву радионицу. Догађај је подршка Дунавској стратегији са циљем да се одржава партнерство дунавских земаља на пољу иновација. Овим се регији Војводине даје посебан значај на пољу стратешког развоја иновационе делатности дунавског региона.

На догађају ће бити присутно око 50 представника више европских држава. У оквиру активности посетиће се компанија „Schneider electric DMS NS“.
Линк S3 платформе са агендом догађаја је:
http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/14th-peer-review-10-11-april-2014-novi-sad

Позивамо вас да извештавате.