Округли сто ,,Примена Закона о безбедности и интероперабилности железнице” у Скупштини АП Војводине

У среду, 19. марта 2014. године, у сали 1 Скупштине АП Војводине, са почетком у 11.00 часова, одржаће се округли сто под називом ,,Примена Закона о безбедности и интероперабилности железнице”. Организатори округлог стола су Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова у сарадњи са Друштвом дипломираних инжењера железничког саобраћаја Србије (ДИЖС) из Београда и Дирекцијом за железнице Републике Србије.

Актуелност теме и новине које са собом доноси нови Закон о безбедности и интероперабилности железнице утицали су да Секретаријат за привреду омогући саветовање шире стручне јавности о овој области.

У уводном делу, присутнима ће се обратити покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин. Презентације ће одржати стручњаци из Дирекције за железнице Србије: помоћник директора Дирекције Синиша Тркуља, начелник Одељења за безбедност железничког саобраћаја Мирко Стаматовски и шеф Одсека за нормативне и техничке прописе Милан Поповић.

Позивамо вас да извештавате.