Посета проф. др Весне Копитовић Општој болници у Сремској Митровици

У понедељак, 23. септембра 2013. године, у 13.00 часова, покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић ће посетити Општу болницу у Сремској Митровици (Стари шор бр. 65) и том приликом пустити у рад савремен апарат за „еx tempore“ анализу који се користи у дијагностичке сврхе.

Тај апарат омогућава постављање дијагнозе већ у току оперативног захвата, а значајну улогу има и током саме операције у смислу одређивања даљег тока оперативног захвата. Апарат помаже лекару да на време уочи у ком правцу ће се кретати за време трајања операције. Вредност овог апарата је 1.700.000 динара.

Поред апарата за „еx tempore“ анализу, Покрајински секретаријат је овој болници обезбедио средства и за микроскоп помоћу којег се раде све неопходне хистолошко-патолошке анализе биопсијског и оперативног материјала. Сремско-митровачка болница поседује микроскоп стар 30 година, па ће нови допринети бржим и јаснијим анализама и новом квалитету у раду патолога. Вредност микроскопа је 1.665.000 динара.

Позивамо да извештавате.