Природно-математички факултет обележава 45 година рада

Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду, основан 1969. године, свечаном академијом ће данас, 10. октобра 2014. године, обележити 45 година рада. Академија ће се одржати у Српском народном позоришту у Новом Саду, са почетком у 18.00 сати.

Том приликом, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић уручиће проф. др Богољубу Станковићу, редовном члану Српске академије наука и уметности, специјалну награду за трајан допринос и укупну делатност на развоју науке у АП Војводини.

Природно-математички факултет је образовна и научна установа на којој се стичу знања и обављају научна истраживања из области биологије, хемије, физике, математике, информатике, географије, туризмолошке струке и заштите животне средине на пет департмана: Департману за биологију и екологију, Департману за физику, Департману за географију, туризам и хотелијерство, Департману за хемију и Департману за математику и информатику. Акредитовано је 49 студијских програма.

Позивамо вас да извештавате.