Проф. др Драгослав Петровић отвара ”Тесла фест 2013“

У суботу, 12. октобра 2013. године, у 14.30 часова, (I спрат СПЦ Војводина, централни хол), потпредседник Владе АПВ и покрајински секретар за науку и технолошки развој, проф. др Драгослав Петровић свечано ће отворити традиционални међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва ”Тесла фест 2013“, чији је покровитељ Влада АП Војводине. Учеснике и посетиоце поздравиће и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин.

”Тесла фест” се одржава у Новом Саду већ 27 година и израстао је у значајан привредни, научни и културни догађај у земљи и региону који афирмише иновације, проналазаштво и интелектуалну својину као важан фактор економског и технолошког развоја и доприноси бржој реализацији проналазака и успостављању конкретних пословних аранжмана.

Сваке године своје проналаске, иновације, нове производе, технологије и пројекте изложи преко 500 индивидуалних проналазача, младих талената, студената, образовних установа и предузетника из земље и иностранства. Најуспешнији учесници, по оцени међународног жирија добијају плакете и Гран при ”Тесла фест”.

”Тесла фест” траје од 12. до 15. октобра 2013. године и обухватиће осим изложбе проналазака, индустријског дизајна, жигова и ознака географског порекла и робних марки и међународну конференцију о иновацијама и међународно такмичење техничког стваралаштва младих.

Позивамо вас да извештавате.