Проф. др Весна Копитовић на обележавању једног века “Бање Кањижа”

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић ће у петак, 29. новембра 2013. године, посети Специјалну болницу за рехабилитацију „Бања Кањижа“ поводом прославе стогодишњице ове установе.

На пашњаку, шест километара од Кањиже, 1907. године била су два артешка бунара, ради напајања стоке. С обзиром на повећане потребе, пастири су се обратили градским властима са молбом да се избуше још два бунара. Већ у мају 1908. године био је избушен нови бунар. Вода из тог бунара је имала жућкасту боју, а из цеви је излазио запаљив гас. Такве карактеристике воде су биле довољне да настану разне легенде о лековитом својству бунара. Врло брзо народ је овај бунар назвао “Чудотворним бунаром”‘. У августу 1913. године је свечано отворено артешко купатило чудотворног бунара у Старој Кањижи. Ово здање је имало 12 соба и 20 када.

Данас, “Бања Кањижа” пружа врхунске услуге смештаја у објекту “Аквамарин” и у стационару “Абела”. На располагању посетилаца су једнокреветне, двокреветне, трокреветне собе и апартмани.

Проф. др Весна Копитовић ће се званицама обратити у 12.00 сати.

Позивамо вас да извештавате.