Промоција књиге „Тиха већина: Животне приче политичарки из Србије”

У петак, 17. јануара 2014. године, у сали 3 Скупштине АП Војводине са почетком у 11.00 сати, биће одржана промоција књиге: „Тиха већина: Животне приче политичарки из Србије”, ауторке Дијане Суботички, у издању Банатског културног центра и Удружења грађана „ПостПесимисти Кикинде”.

У новој књизи, Дијана Суботички понудила је 14 ауторизованих животних прича жена, репрезентативних политичарки Србије, бивших и садашњих функционерки, на националном, покрајинском и локалном нивоу. Жена које свакодневно гледамо у преносима скупштинских заседања и жустрим полемикама у којима заступају ставове политичких партија, посланичких група или Владе, износе разнолике, понекада неочекивано искрене, потресне и узбудљиве приче. Исповести у којима откривају до сада непознате, али важне детаље из личног и породичног живота, професионалне и политичке каријере. Њихова интелектуална снага, истрајност и животне победе, заслужују да буду забележене и представљене јавности и тако постану инспирација за оне који се на путу до успеха суочавају са истим препрекама, тешкоћама и предрасудама. Посебну вредност доносе исповести Гордане Рајков, прве жене у инвалидским колицима која је постала посланица у Скупштини Србије и Софке Васиљковић, заменице председника Националног савета Рома у Србији. Поред њих, у књизи говоре и Славица Ђукић – Дејановић, Санда Рашковић- Ивић, Гордана Поп Лазић, Олгица Батић, Милица Радовић, Злата Ђерић, Елвира Ковач, Александра Јерков, Снежана Стојановић – Плавшић, Маја Седларевић, Маријана Четојевић и Александра Мајкић.

На промоцији ће о књизи говорити: ауторка Дијана Суботички, рецензенткиња Марија Срдић, народне посланице Санда Рашковић- Ивић и Злата Ђерић, бивша народна посланица Гордана Поп Лазић, покрајинске посланице Маја Седларевић и Маријана Четојевић и председница Скупштине општине Кикинда Александра Мајкић. Модераторка је Сенка Влаховић- Филипов из Банатског културног центра.

Позивамо вас да извештавате.