Промоција монографије “Културно наслеђе Војводине” – издање на енглеском језику

У понедељак, 9. септембра 2013. године, у централном холу Владе АП Војводине, са почетком у 19 часова, председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић говориће на промоцији монографије “The Cultural Heritage of Vojvodina” (“Културно наслеђе Војводине”). На промоцији ће говорити проф. др Нађа Куртовић-Фолић, ауторка монографије, Зоран Вапа, директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе и Владимир Копицл, директор Завода за културу Војводине.
Монографију “Културно наслеђе Војводине” издао је Завод за културу Војводине у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту споменика културе и уз подршку Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање. Ово капитално издање на енглеском језику превод је оригиналног издања монографије „Културно наслеђе Војводине“ на српском језику из 2008. године.
Реч је о прегледној монографији која из различитих визура сагледава богато културно наслеђе, идентитет и културне слојеве Војводине. Наши истакнути стручњаци, аутори текстова: проф. др Нађа Куртовић Фолић, др Предраг Медовић, др Бранка Кулић, мр Мирјана Ђекић и одговорни уредник Зоран Вапа, дали су најбитније податке о животу и стваралаштву у далекој прошлости, развоју архитектуре, уметности новог доба у народном градитељству. Представили су избор појединачних очуваних репрезентативних споменика и споменичких целина које се одликују сличним током културно – историјског развоја.

Позивамо вас да извештавате.