Свечано отварање Летње академије Скупштине европских регија (АЕР) у Војводини

Скупштина АП Војводине и Покрајинска влада, у сарадњи са Скупштином европских региона (АЕР), организују у Војводини, од 17. до 23. августа 2014, АЕР Летњу академију, на тему: „Мултикултуралност, мултиетничност и мултијезичност – регионална различитост као предуслов за социо-економски развој“.

Свечано отварање Академије одржаће се у понедељак, 18. августа 2014. године, у 9.30 сати, у великој сали Скупштине АП Војводине. Учесницима Академије и гостима обратиће се најпре председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, председник Покрајинске владе АП Војводине др Бојан Пајтић, председница АЕР-а Ханде Узан Бозатли, а затим председник Регионалног већа шведске регије Сормланд, председница Комитета 3 АЕР-а Соња Алис Стин, председник АЕР-ове мреже младих Беат Рохнер и чланови Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе проф. др Добрица Миловановић и проф. др Зоран Јеличић.

Током шест дана трајања Академије, више од стотину учесника и политичара из различитих региона из 20 европских земаља, разговараће са стручњацима, политичарима и представницима међународних институција на тему регионалне разноликости и социо-економског раста.

Позивамо вас да извештавате. Комплетан програм можете преузети у прилогу.

Напомена: За новинаре који желе да прате поподневне програме Летње академије који ће се одвијати на локацијама ван Новог Сада, превоз је обезбеђен. Заинтересовани треба да се пријаве на бројеве телефона: 063 683 294 и 063 459 097.