У Сомбору почиње овогодишња сезона “Купа толеранције”

Свечано отварање такмичења „Куп толеранције 2013“ одржаће се у петак, 15. новембра 2013. године, у Народном позоришту у Сомбору, са почетком у 11 часова. Такмичења ће отворити мр Андор Дели, потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице. Присутнима ће се у име града домаћина обратити градоначелник Сомбора Немања Делић и председник Скупштине града Сомбора Синиша Лазић. У име организатора присутне ће поздравити Михаил Дудаш, председник Савеза за школски спорт Војводине.

Спортска такмичења са додатним културним садржајима “Куп толеранције 2013”, у оквиру пројекта Владе АП Војводине “Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”, одржаће се од 15. до 17. новембра 2013. године у Сомбору. Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице, као носилац пројекта реализују такмичења у сарадњи са Савезом за школски спорт Војводине.

Циљ акције је приближавање, међусобно упознавање и дружење припадника различитих националних и етничких заједница у Војводини и у том смислу изграђивање и унапређење међуетничког поверења и уважавања код младих у Војводини.

Такмичењe се организује у пет популарних спортова: кошарка (мушка и женска конкуренција), мали фудбал (мушка конкуренција), одбојка (мушко-женска мешовита конкуренција) и стони тенис (мешовита мушко-женска конкуренција).

Уз спортска такмичења организује се и пратећи културно-забавни програм за учеснике такмичења, у циљу међусобног упознавања, зближавања и развијања духа толеранције и уважавања међу младима различитог етничког порекла.

На спортским такмичењима ће учествовати 40 екипа основних и средњих школа целе Војводине са више од 400 учесника.

Позивамо вас да извештавате.