У Суботици, проф. др Драгослав Петровић отвара манифестацију “Ноћ истраживача 2013”

Обавештавамо вас да ће у петак, 27. септембра 2013. године, бити отворена манифестација ”Ноћ истраживача 2013”, чиме и градови у Србији, заједно са преко 250 градова у Европи, истовремено реализују ову јединствену презентацију науке.

Манифестацију ”Ноћ истраживача 2013”, у Суботици ће свечано отворити потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој, проф. др Драгослав Петровић, на платоу испред Градске куће, са почетком у 17.00 сати.

Програм почиње у 17 часова свечаним отварањем, а од 17:30 па све до поноћи, одвијаће се презентације уз учешће преко 120 истраживача. Манифестација ће бити употпуњена концертима, перформансима и програмима као што је ”Кафа са научницима”. Сви програми су бесплатни.

Покровитељ манифестације ”Ноћ истраживача” на подручју АП Војводине је Влада Аутономне Покрајине Војводине која је преко Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој издвојила 537.500,00 динара за реализацију овог пројекта.

”Ноћ истраживача” представља највећу забавно-едукативну промоцију рада и живота научника и приближавања научно-истраживачког рада најширој популацији, свих старосних доба и образовних профила. То је једнодневни спектакл који се истовремено одржава широм Европе, према позиву програма Европске комисије ”FP7-People”. Србија се у реализацију пројекта укључила 2010. године, и то организацијом ”Ноћи истраживача” у Новом Саду, а ове године пројекат ће бити одржан и у Зрењанину, Суботици и Београду.
Под слоганом ”Шесто чуло – наука” посетиоцима ће се пружити јединствена прилику да комуницирају и забаве се са истраживачима, као и да се кроз интерактивне експерименте, демонстрације и радионице упознају са људским чулима са аспекта науке и уметности.

Позивамо вас да извештавате.