У суботу и недељу одржаће се први “Инфоаграр” – скуп малих и средњих пољопривредних газдинстава

Први “Инфоаграр” – скуп малих и средњих пољопривредних газдинстава одржаће се у хотелу “Норцев” на Фрушкој гори (Иришки венац), у суботу и недељу 25. и 26. октобра 2014. године, на коме ће се представити око сто пољопривредних произвођача окупљених око идеје заједничког наступа на тржишту.
Ови пољопривредници имају озбиљан потенцијал да унапреде и прошире производњу квалитетних пољопривредних производа, а оваквом врстом удруживања стекли су се и услови да изађу на тржиште кроз трговинске ланце и на тај начин свој производ учине доступним сваком заинтересованом потрошачу.
Одржавање “Инфоаграра” је подржао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. У недељу, 26. октобра, заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Кнежевић приствоваће овом скупу.
Током трајања “Инфоаграра” биће одржано неколико предавања на тему унапређења квалитета пољопривредног производа. Предавачи су професори Пољопривредног факултета у Новом Саду: проф др Мирко Бабић, проф. др Бранислав Влаховић, проф.др Анка Врањеш – Поповић и Ненад Дицков.
Сви пољопривредници и заинтересовани гости моћи ће да изнесу своја питања и сугестије како професорима, тако и представницима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и представницима Министарства трговине, туризма и телекомуникације.

Програм:

Субота, 25.10.2014.

Отварање и прво предавање
15.00 проф. др Мирко Бабић
17.00 пауза
17.15 проф. др. Бранислав Влаховић

Недеља, 26.10.2014.

10.00 проф. др Анка Врањеш – Поповић
12.00 пауза
12.15 Ненад Дицков

Позивамо вас да извештавате.