Бранислав Бугарски учествоваће на представљању програма „Европа за грађане и грађанке“

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски учествоваће, 9. јула 2014. године, у Скупштини АП Војводине (сала 1), на састанку поводом представљања програма „Европа за грађане и грађанке“, који организује Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.

На састанку, који почиње у 11.00 часова, учествоваће представници организација цивилног друштва и јединица локалних самоуправа, а циљ је да се боље упознају са новим програмским циклусом за период 2014-2020, дефинисаним активностима, мерама и роковима за подношење предлога пројеката, као и информацијама о другом отвореном конкурсу, чији је рок за подношење предлога пројеката 1. септембар 2014. године.

Савет Европске уније усвојио је у априлу ове године Уредбу о програму „Европа за грађанке и грађане“. Општи циљ овог програма је да допринесе да грађани разумеју Европску унију, њену историју и различитости, као и да промовише европско грађанство и унапреди грађанско и демократско учешће на нивоу Европске уније. Програм „Европа за грађане и грађанке“ подстиче повезивање и сарадњу грађана, организација цивилног друштва и локалних заједница из свих земаља чланица програма, а локалне самоуправе из Војводине су прошле године биле међу најуспешнијим подносиоцима пројеката у оквиру овог програма.

Позивамо вас да извештавате.