Покрајинска влада и ОРА „Акцијаш“ помажу обнову Јамене

У суботу, 5. јула 2014. године у 10.00 сати, испред Месне заједнице у центру Јамене, Небојша Маленковић, координатор Групе за помоћ Јамени и покрајински посланик Богдан Травица обићи ће радове и активности на санацији кућа у овом месту.
Група за помоћ и обнову насељеног места Јамена основана је на иницијативу председника Покрајинске владе, проф. др Бојана Пајтића, са задатком да координира активности на покрајинском нивоу у сарадњи са локалном самоуправом, са намером да се, у најкраћем могућем времену, живот у овом војвођанском месту настави и у потпуности нормализује.
Приоритет у активностима Покрајинске владе у овом тренутку је потпуна санација штете и пружање неопходне помоћи становништву Јамене. Покрајинска влада је до сада финансирала санацију међурегионалног пута према граничном прелазу са Републиком Српском у износу од 2,6 милиона динара, донирала храну за стоку, спроводила биолошке третмане ларви комараца, те у складу са захтевима локалног кризног штаба, упућивала неопходну помоћ из робних резерви.
Покрајинска влада свакодневно је ангажована на организацији и координацији активности које ће грађанима Јамене омогућити да наставе живот у свом месту. У том смислу, уз подршку Покрајинске владе, Удружење бригадира ОРА „Акцијаш“ из Новог Сада, у суботу, 05. јула 2014. године помаже мештанима Јамене у акцији скидања малтера са зидова у поплављеним кућама, као и на пратећим пословима на припреми кућа за довођење у употребно стање. „Акцијашима“ из Новог Сада помогаће и бригадири из Босне и Херцеговине и Хрватске

Позивамо вас да извештавате и на тај начин допринесете да обнова насељеног места Јамена буде завршена у најкраћем року.

Превоз за новинаре је обезбеђен.Полазак је у 8.30 сати, испред главног улаза зграде Владе АП Војводине.Молимо редакције, заинтересоване за организовани превоз да своје извештаче и фоторепортере пријаве Бироу за односе са јавношћу на следеће бројеве телефона: 456-246 и 487-45-33.