Конференција за медије поводом почетка прве Летње академије Скупштине европских регија (АЕР) у Војводини

У петак, 15. августа 2014. године, у салону испред кабинета председника Скупштине АП Војводине, са почетком у 11.00 часова, биће одржана конференција за медије на којој ће бити представљена прва Летња академија Скупштине европских регија (АЕР), која ће од 17. до 23. августа бити одржана на шест локација у АП Војводини.

Реч је о годишњем међурегионалном форуму АЕР-а, највеће мреже европских регија, који се сваке године одржава у једној од регија чланица мреже и посвећен је одређеној теми. Ове године, тема је: „Мултикултуралност, мултиетничност и мултијезичност – регионална различитост као предуслов за социо-економски развој“.

Академију ће похађати више од стотину младих полазника из свих делова Европе, који ће са еминентним предавачима, стручњацима, политичарима и представницима међународних институција разговарати о регионалној разноликости у контексту развоја Европе.

Програм Академије ће бити едукативан и интерактиван. Обухватиће већи број пленарних предавања, панел дискусија и интерактивних радионица на аутентичним војвођанским местима како би се полазници на лицу места уверили у примере добре праксе по којима је мултиетничка Војводина позната.

На конференцији ће говорити: Ана Томанова Маканова, потпредседница Скупштине АП Војводине и председница интерног Организационог одбора Летње академије АЕР-а, у Војводини као и чланови тог одбора.

Позивамо вас да извештавате.