Ноћ музеја: “Старински модни детаљи за жене”

Завод за равноправност полова вас позива да у оквиру XI Ноћи музеја у Новом Саду погледате изложбу “Старински модни детаљи за жене” , које ће се одржати у новом термину: 7. јуна 2014. године, у холу зграде Владе АПВ, од 18.00 до 24.00 сата.

Изложба ће приказати колекције и збирке модних детаља које чувају женска удружења из Војводине – шешире, рукавице, мараме од вуне, кашмира, свиле и плиша, прслуке, перле, хеклане капе, штрикане чарапе, украсне траке, ташне, накит и друге модне детаље које су носиле жене у Војводини крајем XIX и почетком XX века.

Колекције ће приказати 22 женска удружења из Војводине – Гложана, Кулпина, Кисача, Пећинаца, Сечња, Будисаве, Руменке, Шида, Руског Крстура, Гргуреваца, Остојићева, Падине, Голубинаца, Пивница, Степановићева, Паноније, Бачког Моноштора, Српског Итебеја, Бајше и Ковачице.

Завод за равноправност полова већ трећу годину заредом учествује у манифестацији Ноћ музеја са намером да представи и промовише друштвену групу жена са села, њихово стваралаштво, капацитете и домете. Од свог оснивања Завод посвећено ради на оснаживању и едукацији жена на селу у Војводини, и промоцији значаја њиховог активног учешћа у јавном животу и развојним политикама својих заједница.