Председник Покрајинске владе проф. др Бојан Пајтић предаће на употребу апарат за мамографију Дому здравља у Владичином Хану

У среду, 16. јула 2014, у 12.00 сати, председник Покрајинске владе проф. др Бојан Пајтић и покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију др Весна Копитовић, посетиће Дом здравља Владичин Хан, где ће на употребу бити предат апарат за мамографију који је општини Владичин Хан обезбедила Покрајинска влада.

Место догађаја: општина Владичин Хан, Дом здравља Владичин Хан – Николе Тесле бб.

Дом здравља у Владичином Хану би након пуштања у рад апарата за мамографију, услуге скрининга дојке вршио за потребе 4.400 жена између 30 и 69 година старости. На овај начин првенствено ће се радити на плану превенције и раном откривању рака дојке. Карцином дојке је један од највећих јавно-здравствени проблема у Републици Србији.

Позивамо вас да извештавате.

Напомена: За новинаре из Новог Сада, организован је превоз до Владичиног Хана. Комби полази у 5.30 часова испред главног улаза у зграду Покрајинске владе. Молимо новинаре који су заинтересовани да користе организовани превоз да се пријаве данас до 15.30 часова, на телефон 487-45-17 или 487-45-33.